Palmyra, Open Lucht Museum, Filmpje Overblijfselen

Over musea in en buiten Egypte.

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Palmyra, Open Lucht Museum, Filmpje Overblijfselen

Bericht door Nofret » zo 03 apr 2016, 6:23

Drone beelden tonen wat er nog over is van Palmyra:

https://www.youtube.com/watch?v=amACTL2oJOg

Een Russische drone heeft op beeld vastgelegd hoe Palmyra eruitziet nadat Syrische regeringtroepen IS uit de stad konden verdrijven. De schade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen. De meeste van de oudheidkundige schatten die door de jihadi's zijn vernield, kunnen wellicht worden hersteld. De antieke stad ,,zal er weer uitzien zoals voorheen", aldus het hoofd van de Syrische oudheidkundige dienst.

Ondanks de vernielingen aan het werelderfgoed zegt hoofd-historicus Maamoun Abdelkarim aangenaam verrast te zijn door de zo goed als intacte staat van heel wat monumenten, zoals de Agora, de baden of het Romeins theater. ,,We hadden ons op erger voorbereid. Maar het algemene beeld is in goede staat", aldus Abdelkarim.

Schade
IS heeft ook heel wat schade aangericht. Onder meer de tweeduizend jaar oude tempels van Bêl en Baalshamin, de twee mooiste tempels van Palmyra, zijn met explosieven opgeblazen door de terreurgroep. Volgens Abdelkarim zal met Unesco worden gepraat over middelen om de tempels weer op te bouwen.

Bron: AD
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

Anna
Farao
Berichten: 2324
Lid geworden op: vr 29 nov 2013, 12:09

Re: Palmyra, Open Lucht Museum, Filmpje Overblijfselen

Bericht door Anna » ma 04 apr 2016, 9:31

Los van de geëxecuteerde inwoners én een archeoloog van in de 80 valt het idd mee. Maar die mensenlevens kun je met geen Unesco-donatie terugkrijgen... *19

Plaats reactie

Terug naar “Musea / Musea with Ancient Egyptian Collections.”