Hawass: “Dit jaar vinden we de tombe van Toetanchamons vrouw

Wil je iets kwijt over Dr. Zahi Hawass, de Directeur-Generaal van het archeologisch instituut in Egypte, dan kan je dat hier.

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Hawass: “Dit jaar vinden we de tombe van Toetanchamons vrouw

Bericht door Nofret » wo 05 jan 2011, 8:50

Archeoloog Zahi Hawass vertelt in een openhartig interview met Discovery News over zijn verwachtingen voor het nieuwe jaar. En hij is optimistisch. Hawass vermoedt de tombe van Toetanchamons vrouw, de geheime deuren van de Piramide van Cheops en de laatste rustplaats van Cleopatra en Marcus Antonius dit jaar te kunnen vinden.

Vaststaat dat er nog genoeg te ontdekken valt in Egypte. “We hebben satellietbeelden van een gebied in Dasjoer (een dodenstad in Egypte, red.) gemaakt en gezien dat er onder de grond een piramide begraven ligt,” vertelt Hawass. “We zijn deze piramide nu aan het opgraven.”

Koning
Vermoedelijk ligt er in deze piramide een koning uit de dertiende dynastie (1782 tot 1650 voor Christus). “We weten de naam van deze koning nog niet.” Er zijn veel koningen uit de dertiende dynastie die simpelweg van de aardbodem verdwenen lijken.

Anchesenamon
Tegelijkertijd zijn opgravingen in de Vallei der Koningen ook in volle gang. Er zijn in totaal al 63 graven blootgelegd en de 64e komt eraan. En dat kan wel eens een belangrijke zijn. “Er zijn aanwijzingen dat deze tombe bestemd was voor Anchesenamon, de vrouw van Toetanchamon.”

Anchesenamon trouwde op haar dertiende met Toetanchamon. De bruidegom was waarschijnlijk haar halfbroer. De twee kregen in ieder geval twee kinderen. Maar beide meisjes kwamen dood ter wereld. De foetussen liggen in de tombe van Toetanchamon begraven en uit DNA-tests is gebleken dat dit de kindjes van Toetanchamon zijn. De moeder is nog steeds niet gevonden en Hawass vermoedt dichterbij te zijn dan ooit. “Ik hoop dat dit de intacte tombe van koningin Anchesenamon is.”
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

Gebruikersavatar
scarabee
Farao
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 19:23

Re: Hawass: “Dit jaar vinden we de tombe van Toetanchamons v

Bericht door scarabee » wo 05 jan 2011, 9:35

Tja elke keer denk ik: oh leuk en spannend. Maar evenzo vaak loopt het met een sisser af. Ook over het graf van Marcus en Cleopatra werden sensationele berichten naar buiten gebracht, en dan hoor je er niets meer van...
Natuurlijk blijf ik het spannend vinden, maar heb wél geleerd om mijn enthousiasme wat dit betreft op een wat lager pitje te zetten. <shy>
Kijk ook eens op mijn Website: www.renedemila.123website.nl

Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Re: Hawass: “Dit jaar vinden we de tombe van Toetanchamons v

Bericht door Nofret » wo 05 jan 2011, 9:37

Indd, de voorspelling van Zahi Hawass kennen we nu wel pfff maar wordt wel weer is tijd voor een goede spannende vondst !! <egypt>
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

johanotep

Re: Hawass: “Dit jaar vinden we de tombe van Toetanchamons v

Bericht door johanotep » wo 05 jan 2011, 21:46

Zelfs al heeft Hawass het helemaal mis, we zitten ondertussen weer midden in het opgravingsseizoen, dus er zullen binnenkort wel weer een paar ontdekkingen worden gepubliceerd.

hetepherachet

Re: Hawass: “Dit jaar vinden we de tombe van Toetanchamons v

Bericht door hetepherachet » do 06 jan 2011, 9:54

we zitten ondertussen weer midden in het opgravingsseizoen, dus er zullen binnenkort wel weer een paar ontdekkingen worden gepubliceerd.


het seizoen voor de buitenlandse teams, de egyptische teams graven tegenwoordig het hele jaar door. En komen ook geregeld met ontdekkingen naar buiten.
Wanneer ontdekkingen door buitenlandse teams worden gedaan wordt het toch naar buiten gebracht alsof Meneer Hawass persoonlijk met schepje in de hand de boel heeft ontdekt!
Maar een echt grote ontdekking zou wel weer een keer leuk zijn.

Plaats reactie

Terug naar “Zahi Hawass”