Voeding

Wil je iets vertellen of heb je een vraag over het dagelijkse leven in het oude Egypte , zoals: gewoonten, voeding, gebruiken, werk, opvoeding, enz. dan kan je dat hier posten.

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
CLEOPATRA

Voeding

Bericht door CLEOPATRA » wo 04 mei 2005, 12:29

Voeding

De basis van alle maaltijden bestond uit brood en bier.
Hiermee betaalde men ook bijvoorbeeld arbeiders in de steengroeve of van grote bouwprojecten.
Van twee soorten graan is aangetoond dat deze verbouwd werden: gerst en spelt.
Om de verschillende deegsoorten verschillend te laten smaken voegde men vruchten toe en gebruikte men volkoren- of tarwebloem.
Een belangrijk onderdeel van de voeding, vooral van de onderste lagen, waren peulvruchten, zoals linzen, tuinbonen, erwten, kikkererwten en hoornklaver.
De menukaart van de rijkere mensen vertoonde meer afwisseling.
Hierop vinden we een veelheid van groenten zoals waterkers, postelein, latuw, uien, knoflook en
pompoenen maar ook wortelstok, zaadjes van de lotus en delen van de papyrusplant.
Geliefde fruitsoorten waren wijndruiven, vijgen en sycomoorvijgen, dadels en noten van de doempalm en sinds het Nieuwe Rijk ook granaatappels.
Dit was een geïmporteerde fruitsoort uit Voor-Azië maar als snel ging men over tot het zelf kweken hiervan.

Plaats reactie

Terug naar “Het dagelijkse leven / Daily Life.”