Dag 2

Heb je een leuk reisverhaal over Egypte of heb je bv. slechte of goede ervaringen gehad op een reis naar Egypte, of heb je Vragen ?? Kan je dat hier plaatsen. Mooie Foto's zijn ook altijd welkom !

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
Hondad

Dag 2

Bericht door Hondad » vr 13 nov 2009, 17:05

Dit is dus eigenlijk dag 1 van de daadwerkelijke reis.
(Van af nu zal ik elke dag beginnen met een omschrijving van de touroperator (Nile Travel), waarna het werkelijke reisverslag begint.)


Eerste dag, Aankomst
Vertrek van Amsterdam naar Caïro. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een van onze mensen die u helpt bij alle visa en douane formaliteiten. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht voor overnachting.

18-Sept-2009


Op tijd de wekker gezet want het vliegtuig gaat om 07:05u, dus hadden we de wekker om 05:00u gezet. Goed geslapen, de kamer in Yotel is redelijk klein maar alles is aanwezig en werkt. Snel even gedoucht, spullen bij elkaar zoeken bagage pakken en naar de bagage incheckbalie.
So far so good, zou je zeggen; En toen ging het volledig MIS!
Vanaf Yotel moesten we dus eerst de bagage wegbrengen naar de incheckbalie, maar die zit helemaal aan de andere kant. Maar even vragen hoe dat we daar komen, we hebben geluk want er komt net een Nederlandse marechaussee aanlopen die hier werkt. Die weet vast wel hoe we daar komen; "Ja hoor meneer, U loop hier recht door en dan aansluiten bij de rij die daar staat!" Ok wij volgen zijn aanwijzingen en gaan in de (lange) rij staan. De rij is toch wel erg lang, en het schiet maar niet op. Dan ziet Gerda op een gegeven moment een "expres rij", als je vluchtnummer er bij staat kun je in die rij. Dus snel van rij gewisseld, en ja hoor deze gaat veel sneller. Als we dan bij de dame komen (met ons paspoort en ticket in de hand) krijgen we gelijk als opmerking; "Die koffers kunnen zo niet mee hoor, die moet bij de bagagebalie worden ingeleverd" Blijkt dat we helemaal moeten omlopen om aan de andere kant van Schiphol de koffers in te leveren, .....opschieten dus.....
.....eindelijk daar aangekomen de medewerker van Swiss-air; "Sorry de bagage-inname is net gesloten, de koffers kunnen niet meer mee." (er wordt zelfs nog even gebeld of de koffers nog mee kunnen, maar dit kan ECHT niet)
Daar staan we dus, zonder koffers kunnen we niet mee, wat nu!? (de paniek begint intussen lichtelijk toe te slaan) Aan de balie ontmoeten we een stel dat ook naar Egypte gaat met deze vlucht, maar zij krijgen te horen dat de vlucht overboekt is (beetje vreemd want er zijn minimaal twee stoelen vrij als wij niet mee kunnen).
Dan maar naar de infobalie van Swiss-air. De baliemedewerkster het probleem uitgelegd en (na wat in de computer te hebben nagekeken) krijgen we te horen; "Sorry geen vluchten meer vandaag, de eerste vlucht gaat morgen pas" (Nu begint de "paniek" toch wel wat erger te worden) We worden door de medewerkster van Swiss-air doorverwezen naar een medewerkster van Lufthansa (deze zitten aan dezelfde balie als Swiss-air) Na wat over en weer gepraat en gezoek in de computer krijgen we te horen dat we om-geboekt kunnen worden via Lufthansa, zodat we vandaag nog kunnen vliegen (maar dan via Frankfurt). We moeten wel snel opschieten om de bagage af te geven (we moeten via de rij van de bussines class). En nu zo snel mogelijk naar de gate. Het lijkt erop dat we nu toch onderweg zijn.

Hondad

Re: Dag 2

Bericht door Hondad » vr 13 nov 2009, 21:16

Vervolg

En ja hoor het is net zeven uur geweest en het vliegtuig staat klaar (Voor Gerda de vluchtdoop, dus begint ze hem nu wel te knijpen).
Dan ongeveer een half uur later dan gepland kunnen we vertrekken, en om 07:35 zijn we onderweg naar Frankfurt.
Afbeelding
Gerda's handen zijn nu inderdaad een beetje klam, maar ze houd zich toch verder goed en het schijnt toch redelijk goed te bevallen.
Om 08:20u een tussenlanding op Frankfurt, waar we ongeveer vijf kwartier moeten wachten.
Afbeelding
Ik probeer intussen Niletravel in Amsterdam te bereiken dat we ongeveer 30 min. later (en met een andere vlucht) landen in Caïro, maar ik krijg ze niet te pakken. Nu ja, dan maar hopen dat ze op Caïro airport op ons wachten (we zijn dan in ieder geval in Caïro ipv in Amsterdam).
Mooi groot vliegtuig waar we mee naar Caïro vliegen, we zitten alleen niet naast elkaar omdat we omgeboekt zijn. In elke stoel zit een LCD scherm, Gerda zet snel een film op (nog voordat we opgestegen zijn) voor de afleiding. Het stel dat we op Schiphol hadden gezien (die overboekt waren) zit ook in dit vliegtuig. Best wel goed verzorgt in het vliegtuig (met een refreshment en wat te eten) komen we na ruim drie en een half uur in Caïro aan. (ruim een half uur later dan gepland)
Op het vliegveld in Caïro moeten we eerst onze Toeristen Visum regelen (zou eerst door Niletravel worden gedaan, maar door de nieuwe regels mogen die niet mee achter de douane komen) via de bank, en dan in de rij voor de controle. Wij kiezen natuurlijk weer de verkeerde rij; We komen als een van de eerste aan maar zijn er als laatste door de controle heen. Dan snel naar de bagage-hal voor de koffers. Dit gaat vlot want zodra we daar aankomen zien we onze koffers al liggen (toch handig zo'n opvallende kleur), en kunnen snel gaan zoeken naar de begeleider van Niletravel. Als we de bagage-hal uitlopen ziet Gerda ineens iemand staan met een bordje "Niletravel", we melden ons bij hem (Hattum is zijn naam ) en het stel wat we op Schiphol gezien hadden horen ook bij de groep. We zijn met een groep van 8 man (vier stelletjes allemaal rond onze leeftijd), en na de formaliteiten en de koffers in geladen te hebben gaan we onderweg naar het eerste Hotel.

Hondad

Re: Dag 2

Bericht door Hondad » za 14 nov 2009, 21:15

Vervolg

Onderweg naar het eerste Hotel;

Afbeelding

Na een klein uurtje (net na vier uur) staan we voor het hotel met een prachtig uitzicht:

Afbeelding

In het Hotel Le Meridien Pyramids krijgen we van Hattem te horen wat de bedoeling is de rest van de week, en leren we wie er in ons groepje zitten waar we de vakantie mee gaan doorbrengen;
Erik en Els (het stel wat we op Schiphol tegen kwamen), en Els is de jongste van de groep.
Wel en Janie
Rob en Riet, en Riet is de oudste van de groep.
En natuurlijk wijzelf.
Na de formaliteiten (inleveren van hotel voucher, de fooien voor de rest van de vakantie etc) krijgen we de sleutel / magneetkaart van onze kamer en kunnen we onszelf gaan opfrissen (de koffer mogen we zelf niet meenemen die worden naar de kamer gebracht).
Nadat we de koffers in ontvangst hebben genomen, wat opgefrist gaan we wat rondkijken in het hotel (er zitten veel winkeltjes in het hotel zelf) en buiten het hotel. Het is intussen bijna zes uur en al donker, dat gaat hier snel binnen een half uur is het van schemer naar donker hier en zo vroeg!
Na het eten in de "tex Mex" (een informeel restaurant in het hotel), gaan we een stukje wandelen in de straat voor het hotel. Jij kijkt je ogen uit, je weet niet wat je ziet auto's met de vreemdste kleuren verlichting (of helemaal geen verlichting) de Egyptenaren (in traditionele kleding) op gevaar voor eigen leven lopen hier tussendoor.

Afbeelding

Verschillende keren worden we ook aangesproken door mannen die je van alles willen verkopen (ze zijn best opdringerig hier).
Zo rond een uur of tien gaan we naar bed (we moeten morgen vroeg weer op).

Hondad

dag 3

Bericht door Hondad » di 17 nov 2009, 18:04

Tweede dag, Pyramides, Sphinx en het Egyptisch museum
Na het ontbijt wordt u opgehaald door de chauffeur voor een hele dag excursies. Allereerst bezoekt u de Pyramides van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sphinx bij Giza. Daarna gaat u naar het Egyptisch Museum, waar onder andere het Gouden Masker van Toetanchamon te vinden is.

Afbeelding

19-Sept-2009

Op tijd wakker voor een kopje koffie (we hebben de cafe-duo meegenomen), en worden we dus wakker met koffie op bed om een uur of zes.Douchen aankleden en naar het ontbijt, om net na zeven uur zitten we aan een prima ontbijt met zelfs een gebakken eitje erbij.
Om kwart over acht moeten we in de lobby klaarzitten, om aansluitend naar de piramides te gaan. We gaan om tien over half negen met een (airconditioned) busje naar het plateau van Gizeh, waar we vijf minuten later staan met Caïro op de achtergrond. (plattegrond: http://www.wikimapia.org/#lat=29.9819255&lon=31.1277866&z=15&l=0&m=b)

Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Re: Dag 2

Bericht door Nofret » wo 18 nov 2009, 0:14

Leuk <egypt> <egypt> Ga zo door !! Alleen 1 probleem, zie de foto's niet <crying> <crying>

In dat hotel heb ik ook wel is gelogeerd, lekker vlak bij de Piramiden <egypt> Wat een zooitje he Cairo en die smog <shocked> Oversteken is daar een heel kamikaze avontuur <crazy> <crazy>
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

Hondad

Re: Dag 2

Bericht door Hondad » wo 18 nov 2009, 7:07

Nofret schreef:Leuk <egypt> <egypt> Ga zo door !! Alleen 1 probleem, zie de foto's niet <crying> <crying>

In dat hotel heb ik ook wel is gelogeerd, lekker vlak bij de Piramiden <egypt> Wat een zooitje he Cairo en die smog <shocked> Oversteken is daar een heel kamikaze avontuur <crazy> <crazy>


Weet wat het probleem is met de fotos, die komen van een beveiligd gedeelte van mijn eigen website zodat ik ze dus wel kan zien maar jullie niet. <shy>
Ik heb geprobeerd dit aan te passen maar dat lukt niet omdat ik geen rechten heb om mijn eigen berichten aan te passen! <crying>

Gebruikersavatar
luan
Arbeider
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 23 okt 2006, 13:21

Re: Dag 2

Bericht door luan » wo 18 nov 2009, 8:06

He klinkt goed wij zijn in mei 2005 ook met Nile travel geweest wij zeer tevreden over de begeleiding.
LuanArvin-I the First has been in the second great pyramid Chefren in 2005!

Gebruikersavatar
luan
Arbeider
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 23 okt 2006, 13:21

Re: Dag 2

Bericht door luan » wo 18 nov 2009, 8:13

Veel plezier dan ook nog het is geweldig <bigsmile>
LuanArvin-I the First has been in the second great pyramid Chefren in 2005!

horemheb

Re: Dag 2

Bericht door horemheb » wo 18 nov 2009, 10:09

Hondad schreef:Vervolg

Onderweg naar het eerste Hotel;

Afbeelding

Na een klein uurtje (net na vier uur) staan we voor het hotel met een prachtig uitzicht:

Afbeelding

In het Hotel Le Meridien Pyramids krijgen we van Hattem te horen wat de bedoeling is de rest van de week, en leren we wie er in ons groepje zitten waar we de vakantie mee gaan doorbrengen;
Erik en Els (het stel wat we op Schiphol tegen kwamen), en Els is de jongste van de groep.
Wel en Janie
Rob en Riet, en Riet is de oudste van de groep.
En natuurlijk wijzelf.
Na de formaliteiten (inleveren van hotel voucher, de fooien voor de rest van de vakantie etc) krijgen we de sleutel / magneetkaart van onze kamer en kunnen we onszelf gaan opfrissen (de koffer mogen we zelf niet meenemen die worden naar de kamer gebracht).
Nadat we de koffers in ontvangst hebben genomen, wat opgefrist gaan we wat rondkijken in het hotel (er zitten veel winkeltjes in het hotel zelf) en buiten het hotel. Het is intussen bijna zes uur en al donker, dat gaat hier snel binnen een half uur is het van schemer naar donker hier en zo vroeg!
Na het eten in de "tex Mex" (een informeel restaurant in het hotel), gaan we een stukje wandelen in de straat voor het hotel. Jij kijkt je ogen uit, je weet niet wat je ziet auto's met de vreemdste kleuren verlichting (of helemaal geen verlichting) de Egyptenaren (in traditionele kleding) op gevaar voor eigen leven lopen hier tussendoor.

Afbeelding

Verschillende keren worden we ook aangesproken door mannen die je van alles willen verkopen (ze zijn best opdringerig hier).
Zo rond een uur of tien gaan we naar bed (we moeten morgen vroeg weer op).Jammer dat bij mij de plaatjes niet te zien zijn, andere pagina,s wel.
horemheb

horemheb

Re: Dag 2

Bericht door horemheb » wo 18 nov 2009, 10:14

Geweldig om het mee te mogen beleven, maar hadden jullie niet beter voor een andere operator kunnen/willen kiezen,gezien de toestanden van via Frankfurt e.d.?
Ondanks dat, heb het zelf mee gemaakt op de 1ste van de drie reizen naar Egypte en wel in 1999.
Maar ga met belangstelling verder lezen.
dank je wel voor het mee laten genieten.
horemheb <fainting>

Gebruikersavatar
luan
Arbeider
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 23 okt 2006, 13:21

Re: Dag 2

Bericht door luan » wo 18 nov 2009, 12:17

We vlogen toen met egypt air ik denk dat je ook mazzel moet hebben
LuanArvin-I the First has been in the second great pyramid Chefren in 2005!

Hondad

Re: Dag 3

Bericht door Hondad » wo 18 nov 2009, 13:36

Vervolg Dag 3
Aangekomen bij het plateau van Gizeh, met achter ons de stad;

Afbeelding

Eerst gaan we naar de grootse piramide; de piramide van Cheops:

Afbeelding

Helaas konden we niet naar binnen in de piramide van Cheops, er worden per dag maar honderd kaartjes verkocht om deze te bezoeken. Om een kaartje te bemachtigen moet je dus voor zeven uur hier al aanwezig zijn. We kijken hier nog wat rond, luisteren naar wat uitleg van onze gids en maken nog wat foto's;

Afbeelding
Afbeelding

Dan naar het busje om wat gekoeld water te nemen (want het begint nu toch wel warm te worden.
Van hieruit gingen weer verder (met het busje, want het terrein is vrij groot) om naar een uitzichtpunt te gaan;

Afbeelding

Van hieruit heb je een goed overzicht over het plateau van Gizeh, ook hier staat (zoals overal in Egypte blijkt later) de "toeristenpolitie". Sinds er bij een terroristische aanslag nabij de antieke tempel van koningin Hatshepshut in 1997 69 bezoekers werden omgelegd, is de wit geüniformeerde toeristenpolitie alomtegenwoordig. (Erg alert zien ze er meestal niet uit) En voor een bakhshish (spreek uit; bachsjiesj, dat fooi betekent) maken ze een paar mooie foto's van / voor je.
Daarna op naar de Piramide van Chefren (die met het "dakje"), deze lijkt groter dan die van Cheops maar dat komt omdat deze op een kunstmatig plateau gebouwd is.
Afbeelding
De piramide van Chefren is opgebouwd uit opeengestapelde blokken zandsteen, bedekt met kalksteen of graniet. Bij de andere piramides van Gizeh is deze bekleding in de middeleeuwen verwijderd en naar moskeeën in Caïro overgebracht, maar bij de piramide van Chefren is de bekleding bewaard gebleven. Voor deze piramide zijn wel kaartje beschikbaar, en besluiten dan ook om deze te bezoeken (we zijn hier toch dan wil ik zo'n piramide ook eens van de binnenkant zien);
Afbeelding
Door een nauwe lage gang (je moet hier geen last van je rug hebben of slecht ter been zijn) gaan we flauw omhoog naar de kamer waar de sarcofaag staat. De kamer en gang daarnaartoe zijn verder niet beschilderd of gedecoreerd, in de grote kamer is het wel erg benauwd (zeker na de toer door de nauwe gang). Even bijkomen, en na wat uitleg door een lokale medewerker (die daarop gelijk weer wat bakhshish wil) gaan we weer door dezelfde gang terug. Helaas mochten we binnen geen foto's maken.

Hondad

Re: Dag 3

Bericht door Hondad » wo 18 nov 2009, 16:41

Vervolg dag 3

Daarna gaan we door na de Sfinx.
Afbeelding
We krijgen uitleg van onze gids Mammed, een student op de universiteit van Caïro (hij studeert Egyptologie). Een jongen die er erg veel van weet en er erg gepassioneerd over kan vertellen. Wat ook wel fijn is; onze groep is lekker klein (maar acht man). In tegenstelling van sommige groepen die wel meer dan dertig man zijn soms.
Afbeelding
Afbeelding
Om ongeveer half twaalf verlaten we het plateau van Gizeh aan de andere zijde;
Afbeelding
Wel jammer van de asfaltweg middendoor, maar ja moderne tijden he.
En gaan we naar een lokaal parfum-fabriekje. De meeste gidsen in Egypte nemen je mee naar een alternatieve excursie(tje), als daar tijd voor is (ze verdienen daar wat extra commissie mee als de "klanten" wat kopen). Je betaald daar niets extra voor, en je kan gewoon aangeven dat je er niets voor voelt en dan gaat het gewoon niet door. We besluiten dit wel te doen, en we worden zeer gastvrij ontvangen met thee en limonade. We krijgen allerlei geurtjes en esoterische oliën gepresenteerd, daarna is er gelegenheid om de producten te kopen. Gerda koop een klein flesje "5 secrets" (chanel nr5), voor omgerekend €12,50.

Hondad

Re: Dag 3

Bericht door Hondad » do 19 nov 2009, 12:05

Vervolg dag 3

Om ongeveer 1215u hebben we lunch in buffet-vorm (is bij de excursie inbegrepen, alleen de drankjes moeten we extra betelen). Onze gids eet niet met ons mee, want het is nog ramadan. Hij gaat dus een beetje afzijdig zitten en wacht tot wij klaar zijn (wel een beetje vreemd op deze manier hoor, maar ja je moet hun waarden ook respecteren en omgekeerd). Het eten is prima van westers tot lokale lekkernijen. <thumbup>
Na de lunch om ongeveer 1315u gaan we op weg naar het Egyptisch museum. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Egyptisch_Museum_%28Ca%C3%AFro%29)
Afbeelding
Helaas mogen we in het museum geen foto's maken, onze gids is erg fanatiek en weet erg veel. Dit is wel heel gunstig, want de expositie in het Egyptisch museum is zo groot dat je geen idee hebt waar te beginnen. Onze gids laat ons de belangrijkste / mooiste stukken zien (en verteld met heel veel passie over de diverse topstukken)
Op de tweede verdieping ligt (een groot deel) van de collectie van Tutankamun (op z,n Nederlands Toetanchamon) van het beroemde masker tot aan gebruiksvoorwerpen en sieraden.
In tegenstelling wat veel mensen denken ligt de mummie van Toetanchamon niet in het museum, maar mummie staat sinds november 2007 in een klimaatgecontroleerde kist van plexiglas bij zijn tombe in Luxor (de Westoever van Luxor in het Dal der Koningen). Zie ook dit Nieuws-artikel van de NOS. (http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2007/11/4/041107_toetanchamon.html)
Nadat we de belangrijkste dingen op de bovenverdieping gezien hebben, krijgen we nog een drie kwartier de tijd om zelf nog wat rond te kijken in het museum.
Om ongeveer 1630u gaan we weer richting on Hotel;
Afbeelding
Vanuit het zwembad gedeelte van het Hotel heb je uitzicht op de piramides;
Afbeelding
Het is nu te laat om zelf nog een duik te nemen, want het zwembad sluit om zes uur (en het is nu bijna zes uur) i.v.m. de snel invallende schemer (het is hier binnen ongeveer een half uur drie kwartier donker).
We besluiten om in de lobby van het hotel wat kleins te eten en wat te drinken, we moeten morgen vroeg op om naar het vliegveld te gaan.

Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Re: Dag 2

Bericht door Nofret » do 19 nov 2009, 21:56

Geweldig leuk !! <prima>
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

Hondad

Dag 4

Bericht door Hondad » vr 20 nov 2009, 12:57

Dag 4

Derde dag, Vlucht Caïro-Aswan
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Aswan. De rest van de dag heeft u vrij om te genieten van de heerlijke rust in Aswan.

Afbeelding

20-Sept-2009

Vandaag weer op tijd uit bed, we vliegen met een lokale vlucht naar Aswan, en we moeten onze spullen ook nog in orde brengen. Om ongeveer 0530u de wekker, dan wakker worden met een lekker bakje koffie (helemaal niet verkeerd die Cafe Duo). Nog voor het ontbijt willen we de koffers gereed hebben voor vertrek naar Aswan;
Vanochtend is het een totale chaos met het ontbijt, het lijkt wel of het hele hotel tegelijk aan het ontbijt moet. En terwijl je netjes staat te wachten in de rij voor je ontbijt, gaan er altijd wel weer een aantal "vriendelijke" mensen hieraan voorbij om zo een plaatsje te bemachtigen zodat de chaos alleen maar groter wordt. Desondanks een prima ontbijt, na het ontbijt tanden poetsen (met mineraalwater natuurlijk) en klaarmaken voor het vertrek naar de luchthaven.
We staan op tijd klaar in de lobby van het hotel met de koffers en gaan aansluitend met een (airconditioned) busje naar het vliegveld. Rond half tien zijn we op de luchthaven van Caïro;
Afbeelding
Om tien voor half kunnen we aan boord, en om kwart voor elf zijn we onderweg;
Afbeelding
Egypte staat bekend als een van de grootste "zandbakken" ter wereld; ongeveer 96% van het land bestaat uit woestijn (de Sahara). Nu we van Caïro naar Aswan vliegen is dit goed te zien. De Nijl loopt als een "groene ader" door het land heen.
Afbeelding

Hondad

Missende fotos

Bericht door Hondad » vr 20 nov 2009, 14:14

@ Neferaten of Nofret

Hieronder de links voor de missende foto's: (van dag 2)

foto1
'Afbeelding
foto 2
Afbeelding
foto 3
Afbeelding
foto 4
Afbeelding
foto 5
Afbeelding

Hondad

Re: Dag 4

Bericht door Hondad » vr 20 nov 2009, 15:11

Vervolg dag 4

Om 1200u landen we op het vliegveld in Aswan, aansluitend de koffers ophalen. In de aankomsthal komen we ook onze nieuwe gids tegen, die ons de komende dagen gaat begeleiden. Het is erg rustig hier, en nadat we de koffers hebben gaan we met het busje naar de opstapplaats voor de boot. Het volgende Hotel (Isis Island Aswan) ligt nl. op een eiland in de Nijl, en is dus alleen via de boot te bereiken. http://www.pyramisaegypt.com/pyramisaisisisland/location.asp
Aanlegplaats voor de boot naar Isis Island Aswan;
Afbeelding
Het is ongeveer 15 a 20 minuten varen naar het Hotel, en elke 20 minuten gaat er een boot heen en weer voor de gasten van het Hotel. Om ongeveer 1315u varen we naar het Hotel;
Afbeelding
Afbeelding
Het water ligt nu een stuk lager dan in de zomer, wat onder andere goed te zien is aan de grote rotsen die uit het water steken. (Zie de dikke zwarte streep op de bovenste foto hierboven)
Na ongeveer 20 minuten komen we bij het hotel aan, wat een rust (zeker in vergelijk met Caïro waar overdag 18 miljoen mensen wonen en werken). Echt wat je noemt een verademing.
En dan het uitzicht over de Nijl vanaf het balkon, zeg nu zelf is dat niet mooi;
Afbeelding

Hondad

Re: Dag 4

Bericht door Hondad » vr 20 nov 2009, 16:48

Vervolg dag 4

Nadat we de kamers toegewezen hebben gaan we onszelf even wat opfrissen op de kamer van het hotel <bath> , en aangezien we vandaag nergens meer naar toe hoeven hebben we tijd genoeg om even te gaan zwemmen;
Afbeelding
Na even goed gerelaxt te hebben in en aan het zwembad (natuurlijk onder het genot van een drankje), gaan we om half vijf naar de kamer toe om nog even te kunnen genieten van de zonsondergang vanaf ons balkon.
Intussen regel ik met de manager van het hotel dat de kamer versierd wordt morgen. Ik heb hem verteld dat we morgen 25 jaar getrouwd zijn, en hij gaat voor een verrassing zorgen zegt hij.
(Deze reis maken we als een onderdeel van ons 25 jarig huwelijk, ik weet het cliché maar toch....)
Eerst maar eens genieten van een mooie zonsondergang;
Afbeelding
Nadat we van de zonsondergang (met een kopje koffie) op het balkon hebben genoten, gaan we nog even wat over het eiland lopen. Daarna gaan we naar de eetzaal om van het Buffet te genieten (eten is prima hier en alles in buffet-vorm), met een lekker Egyptisch (Stella , niet te verwarren met Stella-Artois) biertje erbij. Daarna naar de kamer, we kunnen het sowieso niet te laat maken want we moeten er morgen om heel vroeg morgens er uit om naar Abu-Simbel te gaan.

BTW (by the way)
Bevalt het zo de reisbeschrijving?

Gebruikersavatar
scarabee
Farao
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 19:23

Re: Dag 2

Bericht door scarabee » vr 20 nov 2009, 20:50

Zeker weten,leuk zo'n dagboek!

Cliché och... wij zijn er geweest toen we 12.5 jr getrouwd waren, en hebben het toen we 25 jr getr.waren nog eens over gedaan.
Dat is in 1997 geweest. Het valt me wel op dat alles er veel netter/schoner/westers uitziet.
Wij logeerden in Cairo in het "El Nile" hotel, de badkamers waren uit ongeveer 1930, en ook sinds die tijd niet meer schoon gemaakt.
Maar we waarderen je verhalen wel degelijk hoor!! <egypt>
Kijk ook eens op mijn Website: www.renedemila.123website.nl

Plaats reactie

Terug naar “Reisverhalen, Tip's, Vragen & Foto's / Travel Story's, Tips etc.”