Derde Reis Egypte

Heb je een leuk reisverhaal over Egypte of heb je bv. slechte of goede ervaringen gehad op een reis naar Egypte, of heb je Vragen ?? Kan je dat hier plaatsen. Mooie Foto's zijn ook altijd welkom !

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
Hotep

Derde Reis Egypte

Bericht door Hotep » za 25 dec 2010, 21:35

Hoi,

Morgen vertrekken naar Egypte voor de derde keer :d

Ons programma:

Maandag: vallei der koningein, koninginnen, tempel Hatchepsut, Memnonkolossen
graven die ik ga proberen te bezoeken: Horemheb, Thutmosis III, Amenhotep II (indien één van deze drie gesloten is geld Merenptah als alternatief)
Dinsdag: Edfu, Kom Omb
Woensdag:tempel Philae, stuwdam te Aswan (oude en nieuwe), onafgewerkte obelisk, feloekatocht naar het eiland van Lord Kitchener
Donderdag: rust (kan ik wat studeren voor de examens xd)
Vrijdag: Luxor: Vallei der Nobelen, Deir El Medina, Vallei der Apen
Zaterdag: vrije dag, ik ga proberen te bezoeken: Medinet Habu, Karnak en eventueel Luxor Museum

Maandag: de puppy die we gekocht hebben gaan afhalen :d een Berner sennenhond die we Ramses genoemd hebben ;)

Een verslag van de reis zal ik hier posten.


PS: sorry voor mijn afwezigheid op het forum. Reden: drukke studie.

Tot over een achttal dagjes!

Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door Nofret » di 28 dec 2010, 18:40

Ohhh zie het nu pas <shocked> Fijne reis en veel foto's maken he <egypt> Hopelijk zijn jullie niet getroffen door het stagnerende vlieg verkeer !! <verward>
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

Hotep

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door Hotep » ma 03 jan 2011, 11:09

Hoi, hier ben ik dan met het beloofde reisverslag :d


Zondag: vertrokken op vliegtuig richting Caïro, in Caïro overgestapt naar vlucht richting Luxor. Alles verliep vlot maar het hele visumgedoe verliep weer tergend traag en ingewikkeld. Men zou beter in de aankomstterminals direct een bord zetten met 'hier visums'...

In de late avond zijn we aangekomen in Luxor en met een minibusje van de reisorganisatie naar het cruiseschip gegaan. Ik verbaasde me over het feit dat Luxor prachtig was verlicht. De middenbermen waren prachtig versierd, de Luxor Tempel was verlicht en op de Westelijke Bank zag je dat ook de tempel van Hatjepsut mooi was verlicht. Ik vraag me af hoeveel dat alles gekost heeft en waar ze het geld vandaan hebben gehaald ...

In Luxor zelf hebben we ook weer eens te maken gekregen met corrupte politie... deze wilde ons niet doorlaten met batterijen voor m'n camera tenzij ik ze geld gaf. Mijn ouders hebben hen dan maar wat geld gegeven zodat we door konden. Uit vermoeidheid en omdat geen zin hadden in nog meer problemen hebben we geen klacht ingediend.

Maandag 27 december

Eerst bezochten we de tempel te Al-Deir Al-Bahari van Hatjepsut. Ik vind de tempel altijd schitterend om te zien en ik heb geprobeerd om aan ieder afzonderlijk deel aandacht te geven, maar mijn aandacht ging vooral naar m’n favoriete deel, de kapel van Anubis. In de rechterkapel zijn veel kleuren prachtig gerestaureerd. Het binnenhof was open maar in de rotswand zelf kan men nog steeds niet.
Na Hatjepsut gingen we richting Vallei der Koningen. Helaas kreeg ik her ter plaatse te horen dat, ondanks de berichten over de heropening van Horemheb, het graf van Horemheb toch weer gesloten blijft en men besloten heeft om Ramses I en Merenptah terug te openen.
Ik heb vijf graven kunnen bezoeken omdat ik nog tickets kreeg van familieleden. De graven die ik bezocht heb: Merenptah, Thutmosis III, Ramses I, Sethnakht en Tausret, Siptah. Ik vond alle graven fantastisch. Siptah was ondanks z’n onafgewerktheid en ruwheid binnenin toch prachtig. Ramses I had een schitterende grafkamer . De grafkamer van Merenptah was ook indrukwekkend groot. Het graf van Tausret en Sethnakht was fantastisch. Thutmosis III was eveneens zeer de moeite waard.
De opgravingen in het graf van Ramses II zijn ten einde gelopen en men wil beginnen met de restauratie om het graf in 2013/14 open te krijgen voor het grote publiek.

De volgende stop was de Vallei der Koninginnen. Het graf van Nefertari is gesloten en zal dat blijven. Men vraagt een ticketprijs van die véééél te hoog lig en als ik goed gehoord heb zij de gids dat een kaartje ‘vijfentwintighonderd’ euro kost…
Maar goed, ik heb het graf van Nefertari in een vorige reis al bezocht. We hebben dan de graven van Khaemwaset en Amonherkopeshef. Beide graven zijn mooi bewaard gebleven in het laatste kun je een gemummificeerde baby zien. In de avond afvaart naar Edfu.

Dinsdag 28 december

In de ochtend bezochten we de prachtige tempel van Horus te Edfu. Aangezien mijn kennis toch aardig wat uitgebreid is in vergelijking met vorig bezoek is me zoveel meer opgevallen en heb ik meer oog gehad voor de betekenis van bepaalde taferelen en ruimtes in de tempel. Het was er super.
In de namiddag bezoek aan de tempel van Horus (in de vorm van Haroëris) en Sobek te Kom-Ombo. Ook hier heb ik aandacht besteed aan zaken die me vroeger niets eens waren opgevallen. Zoals de gids zei: als je geïnteresseerd bent en echt opgaat in de Egyptische cultuur, kunnen de stenen je zoveel meer vertellen dan je eerst zou opmerken. De gids toonde ons ook de ‘wachtkamer’. Als de mensen er kwamen om een dokter te bezoeken tekende ze spelletjes op de grond, deze zijn nu nog altijd te zien voor wie goed oplet. In de avond afvaart naar Aswan.

Woensdag 29 december

In de ochtend bezoek aan de tempel van Isis op een eiland nabij Philae. Ook deze was prachtig en heb er heel wat nieuws ontdekt. Ook de mammisi of het geboortehuis is nu volledig gerestaureerd en open voor het publiek.
Na het bezoek aan de tempel gingen we naar de onvoltooide obelisk en de Aswandam. Ik vond beiden wel leuk om te zien.
In de middag brachten we een bezoek aan een Nubisch dorpje. Het was er erg gezellig en hun manier van leven is bijzonder. Ze zijn zeer open en vriendelijk maar ook erg commercieel, toerisme blijft dan ook een belangrijke bron van inkomsten. Ik heb er ook weer eens m’n favoriete beestjes kunnen knuffelen: jonge nijlkrokodilen).

Donderdag 30 december

Voor diegenen die wilden was er de facultatieve uitstap naar Abu Simbel. Om m’n budget te sparen ben ik dit keer niet meegeweest. Wij zijn wel naar de soukhs van Aswan geweest, waar ik wat beeldjes heb gekocht en wat mirre. In de avond afvaart naar Aswan om de volgende ochtend weer naar Luxor te varen.
Vrijdag 31 december
Bezoek aan de Vallei der Apen waar we het graf van Aye bezochten (Amenhotep II is gesloten). De wachters in de graven zijn toch wel een beetje aasgieren. Altijd zaken aantonen en dan geld vragen. Of fluisteren dat je mag fotograferen voor honderd euro. In ieder geval, mij niet gezien. Ik slaag er meestal in hun op hun plaats te zetten maar als ze mijn vragen kunnen beantwoorden krijgen ze wel een fooi. Die mensen moeten rondkomen met 500 Egyptische Pond per maand wat belachelijk laag is. Dus hun gebedel kan ik ergens wel begrijpen.
In de Vallei der Nobelen bezochten we het graf van Ramose, welke leuk was om te zien maar niet echt spectaculair op vlak van kleuren. Een van de wachters zij dat ik mee moest komen omdat hij me iets wilde laten zien. Ik volgde hem en hij toonde een lange gang en zei dat op het einde van de gang de mummie van Ramose gevonden was. Daarna vroeg hij geld. Mijn antwoord was dat hij niets kreeg omdat hij loog want de mummie van Ramose werd nooit gevonden. Het gebedel om geld hield spontaan op.
Na de Vallei der Nobelen reden we richting Deir El Medina waar we het arbeidersdorp bezichtigden en de graven van Senedjem en nog iemand wiens naam ik vergeten ben. Het graf van Senedjem was fantastisch, de kleuren waren prachtig bewaard gebleven. Het befaamde ritueel van de opening van de mond met de priester die het Anubismasker draagt is er ook te zien.
Na Deir El Medina stopten we nog es aan de kolossen van Memnon om foto’s te trekken. Daarna terug naar de boot om oudejaarsavond te gaan vieren met een schitterend buffet en een groot feest.

Zaterdag 1 januari

Aan alle forumleden een gelukkig Nieuwjaar gewenst!
Deze ochtend stonden we om 7 uur op en bezochten we de tempels van Karnak en Luxor. De rest van onze groep was al naar huis, mijn vader kon geen dag vrij nemen de eerste dag van onze reis, vandaag dat onze reis een dag later begon en dus ook een dag later eindigde. Mijn vader, ik en de gids bezochten dus samen Karnak en Luxor, en het was een schitterend bezoek. Alles op eigen tempo kunnen zien. Karnak blijft een topper. Luxor was ook weer eens de moeite. Hierna bezochten we zo’n ‘papyrusmuseum’ waar ik twee werken kocht en een derde gratis meekreeg.
In de middag moest de gids weg naar de andere groep en vroeg me nog of ik iets wilde bezoeken. Hij heeft dan een vriend van hem gebeld die voor transport zou zorgen. In de middag bezochten m’n vader en ik (mijn moeder besloot de laatste dag te relaxen :p) de tempel van Medinet Habu en de graven van Rakhmera en Sennefer in de Vallei der Nobelen. Medinet Habu is een prachtige tempel en vele kleuren zijn er nog bewaard gebleven, het was echt de moeite om de tempel te zien en de afwezigheid van het massatoerisme was gewoonweg zalig. Daarna gingen we opnieuw naar de Vallei der Nobelen en bezochten we Rakhmera, die niet echt bijzonder is of het is het feit dat de grafkamer boven is gebouwd en onder de ingang een valse deur is gemaakt. Je kunt dus niet in de grafkamer tenzij je een ladder bij hebt. Na Rakhmera bezochten we Sennefer. Zijn graf was eveneens prachtig bewaard en zo goed als alle kleuren en taferelen zijn bewaard gebleven.
Hierna bezochten we een bekende albastfabriek waar ik m’n laatste geld spendeerde. De verkoper vroeg nadien nog een fooi voor zijn ‘commissie’. We zijn hierna nog een theetje gaan drinken en ik heb wat albastmineralen in m’n rugzak gestoken aangezien die er veel te vinden zijn tussen de kalksteenkiezels van de terrasjes. ’s Avonds is de gids nog eens afgekomen om te vragen hoe het allemaal verlopen is. Toen hij hoorde dat de verkoper van de albastfabriek een commissie vroeg belde hij de zaak direct op en melde dit voorval. De verkoper werd ontslagen want het was blijkbaar niet de eerste keer dat dit gebeurde.

Zondag 2 januari

om 4u opstaan voor de lange vlucht richting Caïro en Brussel.
Het was een fantastische reis en tijdgebrek houdt mij ervan om nog dieper op de reis in te gaan. Het Egyptische volk is heel bijzonder en ik waardeer en respecteer hen echt. Ana Behibek Misr (ik hou van Egypte :d). Helaas zitten er toch wel een paar echte bedriegertjes tussen of corrupte mensen maar in ieder volk heb je rotte appels. En een van de jongens van het personeel van het schip probeerde zelfs mijn moeder te kussen, dat is ook eentje die z’n ontslag zal krijgen.
In ieder geval, ik heb nu drie luxereizen gemaakt dankzij m’n ouders en familie. De volgende keer dat ik ga, zal met rugzak zijn en in lokale hotelletjes. Ik kan dan langer blijven, alles op m’n eigen tempo doen en nog meer zien van het echte leven daar. Ik heb er ook enkele vrienden gemaakt en heb veel van hen geleerd.
Helaas is er weer een busje verongelukt richting Abu Simbel omdat het te snel reed en is er een aanslag gebeurd op een koptische kerk in Alexandrië. De gemoederen geraken daar nu een beetje oververhit. Het is jammer dat de daden van een minderheid de naam van velen besmet.
Hoe dan ook, mijn passie en liefde voor Egypte en z’n geschiedenis zijn meer aangewakkerd en het land zal mij zeker terug zien. Deze middag gaan we onze hond (een Berner Sennen die we Ramses hebben genoemd) afhalen, in de avond geef ik bijles geschiedenis en filosofie aan een vriendin en vanaf morgen ga ik intensief studeren voor de examens. In Egypte zelf heb ik toch ook een goeie vijf uur kunnen werken voor school (drie uur op het schip en twee uur op het vliegtuig).

Egypte, tot binnenkort hopelijk :d

Hotep

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door Hotep » ma 03 jan 2011, 14:55

Ranoferhotep schreef:Mooi verslag Hotep. Zo te lezen heb je er toch een interessante reis op zitten. Hopelijk heb je wat tijd tussen je drukke school en andere bezigheden door om ons ook van je foto's te kunnen laten genieten.


De foto's compresseren en op het internet plaatsen zal voor na de examens zijn. Al m'n beeldjes en papyrusrollen zitten ook opgeborgen in de kast voor na de examens ;-)

Gebruikersavatar
scarabee
Farao
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 19:23

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door scarabee » ma 03 jan 2011, 19:29

Dank je voor dit mooie uitgebreide verslag. <thumbup>
Veel succes met de examens, en we wachten op de foto's...
Kijk ook eens op mijn Website: www.renedemila.123website.nl

Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door Nofret » wo 05 jan 2011, 7:48

Fijn om te lezen dat je zo genoten hebt !! ken het gevoel helemaal van vroeger. ben ook benieuwd naar je foto's <egypt>

Heel veel succes met je examens !!
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

Hotep

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door Hotep » ma 07 feb 2011, 13:08

Zoals beloofd zijn hier de foto's. Op aanraden van Ranoferhotep heb ik het programma Picasa gebruikt om ze te uploaden.

Enjoy zou ik zo zeggen :)

<table style="width:194px;"><tr><td align="center" style="height:194px;background:url(https:///s/c/transparent_album_background.gif) no-repeat left"><a href="https://picasaweb.google.com/118016604544218138375/Egypte?feat=embedwebsite"><img src="https://lh3.googleusercontent.com/_A_bUK4mF18g/TUU-BgkcJQE/AAAAAAAAA-E/XSQG6uJ6sbc/s160-c/Egypte.jpg" width="160" height="160" style="margin:1px 0 0 4px;"></a></td></tr><tr><td style="text-align:center;font-family:arial,sans-serif;font-size:11px"><a href="https://picasaweb.google.com/118016604544218138375/Egypte?feat=embedwebsite" style="color:#4D4D4D;font-weight:bold;text-decoration:none;">Egypte</a></td></tr></table>


Hotep

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door Hotep » ma 07 feb 2011, 18:05

@Ranoferhotep: dat weet ik pas op 25 februari. Ik denk wel dat het een goed rapport zal zijn. Misschien een tekort voor psychologie maar één herexamen is geen ramp :-)

horemheb

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door horemheb » ma 07 feb 2011, 18:31
ben blij dat je ze met ons deelt
horemheb <egypt>

Gebruikersavatar
scarabee
Farao
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 19:23

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door scarabee » ma 07 feb 2011, 21:08

Mooie foto's !
Er kwamen weer mooie herinneringen boven!
Toch ook veel veranderd (was er voor het laatst 1997) Alles veel netter, mooiere nieuwere auto's in de straten, en keurige souvenirstalletjes op een rijtje!
De boom uit het land van Punt was voor mij ook nieuw.

Hetzelfde: de jongetjes in hun zelfgemaakte puntbootjes, en de naar mijn idee veel te bloot geklede toeristen.
Kijk ook eens op mijn Website: www.renedemila.123website.nl

Gebruikersavatar
scarabee
Farao
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 19:23

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door scarabee » di 08 feb 2011, 21:58

Er bestaan sites waarop ze alles -inclusief kleur- gereconstrueerd hebben.
Ik geloof dat Nofret eens zoiets geplaatst heeft, dan weet je echt niet wat je ziet! Precies zoals het er toen uitgezien moet hebben!
Misschien weet iemand nog die site??? <egypt>
Kijk ook eens op mijn Website: www.renedemila.123website.nl

Gebruikersavatar
luan
Arbeider
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 23 okt 2006, 13:21

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door luan » wo 09 feb 2011, 8:13

Ik heb mijn hyvespagina gepimpt met 1 foto of een kaartje

met een stukje van de volgende site:

http://discoveringegypt.com/index.htm

ik weet niet meer hoe ik dat gedaan heb trouwens MIJN HYVES IS ER WEL HEEL ERG DRUK VAN GEWORDEN <crazy>


RWINV.HYVES

veel plezier
LuanArvin-I the First has been in the second great pyramid Chefren in 2005!

Hotep

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door Hotep » wo 09 feb 2011, 15:08

Ranoferhotep schreef:Een hele mooie fotoreeks. Wat me speciaal opviel is dat je vrij veel foto's van monumenten hebt met nog originele kleuren. Dat men nu nog eens beweert dat de O.E. hun monumenten niet schilderden. Ik wenste toch dat ik eens kon terug gaan in de tijd en zo een paar zaken in originele kleurenpracht zou kunnen zien.


Ja, ik vond het een goed idee enkele close ups te maken van de stukjes die nog mooi bewaard gebleven zijn. Als je wat in de rustigere delen van de tempels gaat wandelen, kun je soms nog mooie plekjes tegenkomen. De tempel met de mooiste kleuren blijft toch die van Ramses III te Medinet Habu vind ik persoonlijk. Helaas was de tempel uit de 18de dynastie gesloten en kon ik daarin geen kijkje nemen. Vond het wel grappig zo'n tempel in miniformaat.

In Karnak waren ook grote delen van de Oost kant gesloten voor restauratie. Jammer, had er ook graag een kijkje genomen :d

Ik vind het ongelooflijk dat ik er zoveel nieuwe dingen ontdekt heb. In feite is het gewoon fantastisch als je op je eentje de tempel kunt bezoeken (met een beetje achtergrondkennis natuurlijk) en zo steeds weer nieuwe mooie plekjes kunt ontdekken.

Gebruikersavatar
luan
Arbeider
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 23 okt 2006, 13:21

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door luan » do 10 feb 2011, 8:57

Dat klopt wel als je soms goed omhoog kijkt naar de onderkanten van de liggers ,daaris van alles moois te zien <crazy>
LuanArvin-I the First has been in the second great pyramid Chefren in 2005!

Gebruikersavatar
scarabee
Farao
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 19:23

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door scarabee » do 10 feb 2011, 9:42

Goed idee van je Luan!
Ik heb nu ook de Luxortempel als achtergrond bij m'n hyves, en dacht: dan gooi ik meteen de Isistempel als bureaublad op mijn laptop!
Ik ben een enorme drabber wat computers betreft, maar....het is me gelukt!!!!
Weer eens iets anders dan die blauwe zee met dat eilandje + palmboom!
Ik zal nog eens kijken op diezelfde site, misschien staan daar ook wel filmpjes of foto's van meerdere gereconstrueerde tempels mét kleur op.
Bedankt voor de site, misschien heeft Nofret wel die andere waarop je al die tempels in hun glorietijd kon zien.
Kijk ook eens op mijn Website: www.renedemila.123website.nl

Gebruikersavatar
luan
Arbeider
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 23 okt 2006, 13:21

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door luan » do 10 feb 2011, 9:55

ja ik ben benieuwd hoe en wat maarre mag vast wel toch als achtergrond foto's gebruiken? <blush>
LuanArvin-I the First has been in the second great pyramid Chefren in 2005!

Gebruikersavatar
scarabee
Farao
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 19:23

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door scarabee » do 10 feb 2011, 12:47

Hoe bedoel je?
Bedoel je die foto's van de tempels? Er stond toch bij dat je ze kon downloaden als achtergrond?
Over welke foto's had je het anders? <egypt>
Kijk ook eens op mijn Website: www.renedemila.123website.nl

Gebruikersavatar
luan
Arbeider
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 23 okt 2006, 13:21

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door luan » do 10 feb 2011, 13:42

oh kan wel heb ik niet naar gekeken en daarom meldde
ik het ook..... <shy>

groetjes
LuanArvin-I the First has been in the second great pyramid Chefren in 2005!

Gebruikersavatar
scarabee
Farao
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 19:23

Re: Derde Reis Egypte

Bericht door scarabee » do 10 feb 2011, 20:26

Ik heb op mijn gemak nog even die site bekeken, maar dit is diegene die ik bedoelde!
Hier kan je de tempels in hun oude glorie bekijken van binnen en buiten, in de oorspronkelijke kleuren!
Ik heb van alles aangeklikt, MOOI!!!! <thumbup>
Kijk ook eens op mijn Website: www.renedemila.123website.nl

Plaats reactie

Terug naar “Reisverhalen, Tip's, Vragen & Foto's / Travel Story's, Tips etc.”