Nieuwe hierogliefen in de piramide van cheops

Alles over het Oude en Middenrijk Rijk kan je hier kwijt.

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
Arbeider66

Nieuwe hierogliefen in de piramide van cheops

Bericht door Arbeider66 » za 29 okt 2011, 13:26

Nieuw robotonderzoek in de schachten van de piramide van Choefoe heeft schrifttekens aan het licht gebracht.

Op 25 mei publiceerde New Scientist een artikel met foto's van de vondst, hoewel er opvallend genoeg nog geen officiële berichtgeving van het MSAA aan vooraf was gegaan. U heeft er in verscheidene edities van het Egyptologisch Nieuws over kunnen lezen: een team die Hawass Djedi gedoopt zou volgens Hawass al sinds begin 2010 onderzoek hebben verricht in de piramide.

Het doel was om een robot met flexibele camera in de schachten van de zogenoemde koninginnekamer te laten om te bepalen wat er zich precies bevindt achter de stenen 'deur' die de schacht vlak voor het buiteneinde blokkeert. In 2002 was er al een gaatje geboord in het blok, waar vervolgens een camera in werd gestoken. Deze toonde slechts een zeer kleine, lege ruimte met nog een steenblok erachter. Hawass kondigt al sinds 2009 ieder jaar aan dat het Djedi team zou achterhalen wat er achter 'deur nummer 2' bevindt, maar tot op heden bleef berichtgeving over de onderzoeksresultaten uit.

Nu blijkt het Djedi team er dus in geslaagd te zijn om met de flexibele camera foto's te maken van de kleine ruimte, en daarbij rode markeringen op het grondvlak ontdekt te hebben. De markeringen zijn waarschijnlijk een identificatie van de werklui die het blok uithakten of verplaatsten. Er wordt echter ook gespeculeerd dat de markeringen aanwijzingen bevatten over de betekenis van de schachten en de 'deuren' hierin. Of het team ook geprobeerd heeft door de tweede blok te boren, wat het oorspronkelijke plan was, vertelt het helaas persbericht niet.

http://www.huisvanhorus.nl/index.php/ni ... s-gevonden

Plaats reactie

Terug naar “Oude Rijk en Middenrijk”