Exacte bouwdatum piramide van Cheops berekend’

De Oud Egyptische architektuur en kunst is zonder twijfel de meest boeiende uit onze geschiedenis.

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Exacte bouwdatum piramide van Cheops berekend’

Bericht door Nofret » di 22 sep 2009, 21:21

AMSTERDAM –De bouw van de piramide van Cheops begon op 23 augustus in het jaar 2470 voor Christus. Dat beweren Egyptische wetenschappers in een nieuw onderzoek.
Afbeelding

Wetenschappers van het Egyptische Surpreme Council of Antiquities zijn uitgekomen op de exacte datum door te berekenen wanneer de ster Sirius in het oude Egypte aan de hemel verscheen. Dat meldt National Geographic Channel.
De verschijning van de ster Sirius – in het oude Egypte bekend als Sothis - viel gelijk met de jaarlijkse overstroming van de rivier de Nijl en werd door de oude Egyptenaren als een aankondiging van een nieuw seizoen beschouwd.

Voedsel
Volgens de wetenschappers zorgden de overstromingen voor een overvloed aan vruchtbare grond en voedsel. “De oude Egyptenaren begonnen daarom bij aanvang van de overstromingsperiode altijd met de bouw van tempels en piramides”, aldus onderzoeksleider Abdel-Halim Nur El-Din.
Verder is het al langer bekend dat nieuwe farao’s al meteen na hun aantreden de opdracht gaven voor de bouw van hun graftombes.
Khufu, de farao die de piramide van Cheops liet bouwen, kwam volgens de Egyptische onderzoekers in 2470 voor Christus aan de macht.

Controversieel
De berekening van de bouwdatum van de piramide van Cheops is echter controversieel.
Zo zijn historische verschijningen van de ster Sirius volgens veel astronomen niet tot op een exacte datum te bepalen, omdat de weersomstandigheden de zichtbaarheid van de ster negatief kunnen beïnvloeden.
De meeste historici benadrukken dat ook de periodes waarin Egyptische koningen regeerden alleen bij benadering zijn te achterhalen. De jaartelling van de Egyptenaren begon namelijk bij het aantreden van elke farao opnieuw.

Nu.nl 22.09.2009
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

neferaten
Site Admin
Berichten: 2454
Lid geworden op: za 27 nov 2004, 17:24

Re: Exacte bouwdatum piramide van Cheops berekend’

Bericht door neferaten » do 24 sep 2009, 7:36

Hè jammer van dat laatste stukje. Dat kunnen die mafferds weer aanhalen als ze zeggen dat ze door de aliens gebouwd zijn <crazy>
Nefertiti - The beautiful one has come....

Plaats reactie

Terug naar “Architectuur en Kunst”