Drone filmt 3000 jaar oude Nubische Piramiden

Nubie heeft altijd een grote rol gehad in de Faraonische tijd. Na die tijd hebben er zelfs nog Nubische Farao's Egypte geregeerd.

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
Nofret
Site Admin
Berichten: 10812
Lid geworden op: zo 03 apr 2005, 16:20

Drone filmt 3000 jaar oude Nubische Piramiden

Bericht door Nofret » za 06 jun 2015, 7:15

2 juni 2015, auteur Christian de Bruijn :

Afbeelding

Wie denkt aan piramiden, denkt al snel aan het oude Egypte. Toch zijn de Egyptenaren zeker niet het enige volk dat zich bezighield met de bouw van deze gigantische grafmonumenten. Zo bevinden zich enkele duizenden kilometers zuidwaarts, midden in de Soedanese woestijn, de Nubische piramiden. Hoewel hier op een klein oppervlak meer piramiden staan dan in heel Egypte –zo’n 250 –, weten we over deze drieduizend jaar oude bouwwerken een stuk minder.

National Geographic onderzoeker Alan Turchik doet al enkele jaren archeologisch onderzoek naar deze bijzondere plek, en besloot onlangs zijn historische vakmanschap met hét gereedschap van deze tijd te combineren: hij liet er drones opstijgen. Turchik: “Het grote voordeel van zo’n drone is dat ik een overzicht krijg van de regio en van bovenaf verbanden kan leggen tussen de piramiden, tempels en andere bouwwerken in het gebied.” Deze schitterende droneopnamen zijn onderdeel van een NatGeo-documentaire waarin de archeoloog de eeuwenoude Nubische mysteries bekend wil maken bij een groot publiek – en deze uiteindelijk zelfs hoopt te kunnen ontrafelen.

http://www.nationalgeographic.nl/video/ ... mailvision
http://ancientegyptianmonuments.blogspot.nl/nn ms.i sA.w -- No one is born wise.

Plaats reactie

Terug naar “NUBIE”