Nieuwsbrief Friends of Saqqara

Alles over archeologie wat niet past in bovenstaande categoriën, kan je hier posten.

Moderator: Thoetmosis XII

Plaats reactie
Anna
Farao
Berichten: 2324
Lid geworden op: vr 29 nov 2013, 12:09

Nieuwsbrief Friends of Saqqara

Bericht door Anna » do 22 jan 2015, 19:07

Geachte donateur,
Namens het voltallige bestuur van Stichting Friends of Saqqara wens ik u een gezond en voorspoedig 2015 toe.
Ondanks het feit dat er in 2014 niet door de Nederlandse missie in Saqqara is gegraven, zijn er gedurende het jaar diverse nieuwe ontwikkelingen geweest, die zowel Stichting Friends of Saqqara als de opgraving zelf betreffen.
Wat betreft de Stichting is uiteraard de eerste versie van de Enige Echte Egypte-Pubquiz noemenswaardig, die op 17 april jl. in het Rijksmuseum van Oudheden plaats vond. In de schitterende Taffeh-zaal van het museum streden rond zestig deelnemers, in groepen van twee tot vier, om de winst. De deelnemers kregen een zeer gevarieerd aantal vragen voorgeschoteld, die niet alleen kennis van het oude Egypte testten, maar ook kennis van de geschiedenis van de Egyptologie als wetenschap, en zaken als Egyptomanie en het Rijksmuseum van Oudheden zelf. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de tweede versie van de Enige Echte Egypte-Pubquiz in volle gang. De nieuwste editie zal plaats vinden op donderdag 5 maart aanstaande, wederom in de Taffeh-zaal van het RMO. Het bestuur van de Stichting hoopt van harte dit jaar een nog groter publiek aan te trekken. Geeft u zich op voor deze quiz, is het devies – het zal wederom een interessante avond worden, waar naast het opdoen van kennis ook wel degelijk ruimte is voor het pub-gedeelte van een pub-quiz! Aanmeldingen, als deelnemer of als toeschouwer, kunnen via de website van de Stichting, www.saqqara.nl.
Twee andere noemenswaardige gebeurtenissen die de Stichting betreffen zijn van organisatorische aard. Ik ben heel blij dat Mathijs Smith is toegetreden tot het algemeen bestuur van de Stichting. Mathijs is student Egyptologie en bestuurslid van het Egyptologisch dispuut Pleyte. Hij zal tevens toetreden tot de redactie van de Newsletter. Verder is besloten om de websitecommissie op te laten gaan in de nieuw geformeerde communicatiecommissie. Deze commissie zal zich uiteraard met de website blijven bezighouden, maar heeft daarnaast de taak om alle PR-gerelateerde zaken en overige communicatie-uitingen van de Stichting op te pakken, bij voorbeeld in het kader van de pubquiz en de Saqqara-dag. De campagne voor de tweede pubquiz is inmiddels in volle gang; ik hecht de flyer van deze editie van de Enige Echte Egypte-Pubquiz bij deze nieuwjaarsbrief aan.
Tijdens de Saqqara-dag van 2014 heeft Maarten Raven stilgestaan bij het feit dat het Rijksmuseum van Oudheden en de Universiteit Leiden, de twee partners van de Nederlandse missie in Saqqara tot nog toe, een nieuw samenwerkingsverband zijn aangegaan met het Egyptisch Museum te Turijn. Die nieuwe samenwerking zal in 2015 daadwerkelijk gestalte krijgen. Het is de bedoeling dat een team van voornamelijk Nederlandse en Italiaanse experts in mei van dit jaar naar Saqqara reist voor een kort verblijf van drie weken. Op het programma staan onder meer de schacht en grafkamers van het anonieme graf dat in 2013 is gevonden; de (nog te lokaliseren) schacht en grafkamers van het kalkstenen kapelletje dat tegen de ingangspartij van het anonieme graf staat, en het verder afgraven van een smalle strook terrein tussen het anonieme graf en zijn noordelijke en oostelijke buurman (respectievelijk Meryneith en Tatia).
Uw blijvende steun, financieel en anderszins, is en blijft een noodzaak voor het realiseren van de doelstellingen van de Stichting. Wij zijn blij dat het aantal donateurs gestaag groeit en bedanken u allen hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen. Indien u ook in 2015 Stichting Friends of Saqqara en het archeologisch onderzoek in Saqqara wilt blijven ondersteunen, verzoek ik u vriendelijk uw nieuwe donatie over te maken op rekeningnummer 9562150 t.n.v. Stichting Friends of Saqqara, onder vermelding van “donatie 2015” en uw donateursnummer. De voorgestelde minimumdonaties zijn, net als vorige jaren, als volgt:
standaard : EUR 35,- (EUR 40,- voor donateurs wonend in het buitenland)
student : EUR 17,50 (EUR 22,50 voor student-donateurs wonend in het buitenland)
Uiteraard zijn hogere donaties ook welkom. Namens Stichting Friends of Saqqara zeg ik u op voorhand reeds dank voor uw donatie.
Voor de Stichting staat 2015 in ieder geval weer in het teken van de gebruikelijke activiteiten: naast het organiseren van de eerder genoemde pubquiz gaat het om het in stand en up-to-date houden van de website, het organiseren van de dertiende Saqqara-dag – die op 13 juni 2015 zal plaatsvinden – en het publiceren van een nieuwe Newsletter in het najaar. Daarnaast wordt gekeken naar nieuwe mogelijkheden om – net als in het lustrumjaar van 2012 – gezamenlijk met de Egypt Exploration Society een nieuwe publicatie te bekostigen. Gesprekken daarover zijn in een goedgevorderd stadium, maar de exacte timing is vooralsnog moeilijk in te schatten.
Ik hoop u in ieder geval op 5 maart en op 13 juni aanstaande in groten getale in Leiden te kunnen begroeten voor zowel de tweede pubquiz als de dertiende Saqqara-dag.
Met vriendelijke groet,
Arnold Jan Stuart
voorzitter

Plaats reactie

Terug naar “Algemeen / Generic Information.”